Subota 25.06.2011.
10:31
Vestionline

Jan Veseli: Ispunio sam san

U trenutku kada je Dejvid Štern, prvi čovek najjače lige na svetu izgovorio: "Vašington Vizardsi biraju Jana Veselija“, mladi Čeh je ustao, namestio odelo, zagrlio i poljubio dugogodišnju devojku Evu Koduskovu. Usledile su duplo jače ovacije nego zbog same činjenice da je izabran kao šesti pik, što je danima i najavljivano, prenosi "Žurnal".

Iskrena reakcija momka iz malenog Pribora prilikom slavlja zbog velikog trenutka u njegovom životu "kupila“ je sve koji su posmatrali draft, toliko da je prvi komentar stručnjaka bio:


"Ovo je velika stvar za mene i moju porodicu. Bio sam opušten i srećan. Ništa više".


I u Srbiji ste bili ekstra popularni, ali toliku pažnju novinara ipak niste dobijali?

"Kažem vam, ovde su mediji neverovatni. Navikao sam na veliku pažnju i u Beogradu, ali ovde sam za dva sata dao 50 intervjua! Tolika količina razgovora sa medijima je samo pokazatelj koliko je sve ovo veliki doživljaj".

Novi ste igrač Vašingtona?
"Presrećan sam. Jeste se to očekivalo, ali smo mi ipak morali da se nadamo do trenutka kada je izgovoreno moje ime. Vašington ima brz tim, pre svih Džona Vola, prvog pika iz prošle godine. Sjajan je plejmejker koji voli da otvara kontre. Meni prija brza igra i mislim da ću se uklopiti u Vašington".


A od Vizardsa - 3,160,800 $


Jan Veseli će, kao šesti pik na draftu, u prvoj sezoni inkasirati 3,160,800 dolara! Naravno, kako to ide u Americi, zbog poreza će "u džep“ staviti oko polovine te sume. Podsetimo, prvom piku (Kajl Irving) pripada 5,305,080 dolara, drugom 4,746,480 i tako dalje. Prvih 30 pikova prelazi milion dolara po sezoni.

Početkom novembra, ili kada se završi lokaut, doći će i do zvaničnog ispunjenja Vaših snova koji datiraju od… Koliko dugo?

"Pre pet godina, kada sam počeo da se bavim profesionalno košarkom, shvatio sam da mogu da uradim nešto veliko, da igram u najjačoj ligi. U Češkoj je košarka za mene predstavljala samo zabavu, čisto da ne „blejim“ kod kuće. Ipak, ta zabava je prerasla u nešto potpuno drugačije".


Da li je bilo treme dok su Vas "merkali“ NBA stručnjaci?


"Trudio sam se da ne razmišljam previše o tome. Bio sam malo nervozniji, osećala se tenzija… Nisam želeo ni zbog devojke i sestre da pokazujem nervozu. Svi su bili mnogo nervozni. Držali su glave dole, čačkali nešto po rukama, grizli nokte… Baš je bilo očigledno da su nervozni. Ipak, tu su bili da bi ostvarili svoje snove".


Jan Veseli svoje snove živi. Iz godine u godinu let nasmejanog Čeha ka vrhu je sve spektakularniji. Sada je vreme da se pokloni na najvećoj sceni i prikaže svoju magiju. A, svi ćemo uživati. 

2024 © - Vesti online