Subota 25.06.2011.
12:00
M. Stanković - Vesti - Foto:

Iz borbe sa vatrom u borbu sa rakom

Aleksandar se od maja meseca nalazi u frankfurtskoj bolnici za onkologiju i hematologiju kao pacijent prof. dr Elke Jäger, gde je dospeo uz pomoć sredstava koja su, najvećim delom, prikupile njegove kolege iz vatrogasne brigade i zaposleni u MUP-u Valjevo. Svoje priloge dale su i privatne firme i pojedinci iz ovog grada. Tek kada je dospeo u Nemačku, Aleksandar je shvatio da će uspeh njegovog lečenja zavisiti više od novca nego što je mogao i da pretpostavi...

Želim da živim zbog dece: Aleksandar Mitrović


- Primljen sam na lečenje kao privatni pacijent, ali tek kada je uplaćena suma od 5.000 evra - kaže nam u telefonskom razgovoru Aleksandar glasom zabrinutog sagovornika i nastavlja:

-Ja se sada osećam dobro. Završen je prvi ciklus hemioterapija koji sam teško podneo, ali sam se brzo oporavio. Posle drugog ciklusa će uslediti kontrola i ako sve bude dobro sledi transplantacija koštane srži. A to sve mnogo košta. Hvala mojim dobrotvorima što mogu da se nadam da ću dočekati da gledam kako moja deca odrastaju.


Mitrovićeva supruga Željana nije zaposlena što dodatno opterećuje porodičnu situaciju.


- Sve što imamo dajemo za Aleksandrovo lečenje, ali bez ljudske dobrote i pomoći koju nam mnogi pružaju ne bismo izdržali - zahvalna je supruga obolelog vatrogasca.
Ona veruje da se humanost njenog supruga, koju je kroz svoju profesiju usmeravao ka drugima, sada njemu vraća.

Zemljaci u akciji

 

- Saznali smo za muke ove mlade porodice i trudićemo se svim srcem da pomognemo našem zemljaku iz zavičaja - kažu Ljiljana i Nenad Majstorović iz Kila, rodom iz valjevskog kraja, uvereni da će i drugi ljudi dobre volje poželeti da im se pridruže.

2024 © - Vesti online