Subota 25.06.2011.
03:52
Beta

Nezakonit progon monaha u Crnoj Gori

"MUP Crne Gore nije odgovorio na ključno pitanje zbog čega u zakonskom roku od 60 dana nije rešavao po blagovremeno uloženim žalbama na zaključke kojima je prekidan postupak i rešenja kojima su odbijane molbe za odobrenje privremenog boravka", kaže se u saopštenju objavljenom na sajtu SPC.

MUP Crne Gore krši prava sveštenstva, ocenjuju u Mitropoliji


Mitropolija crnogorsko-primorska je podsetila je da MUP Crne Gore potvrdio da su žalbe blagovremeno uložene, ali da skoro dve godine na njih nije odgovoreno.


"Sasvim logično, MUP Crne Gore je delu sveštenstva i monaštva nezakonito prekršio zakonom garantovana prava pri čemu je derogirao pravo na žalbu koju je u svojim aktima naveo kao pravnu mogućnost", ukazala je Mitropolija.


Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je 13. juna da 86 sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori nema odobren boravak u toj drzavi.


Te osobe, kako se navodi, svoj status mogu rešiti na tri načina - da prijave boravak na 90 dana, zatraže privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Crnoj Gori, ali ako ispunjavaju zakonom propisane uslove.

2024 © - Vesti online