Petak 24.06.2011.
17:15 >> 19:04h
Vestionline

WB: Voznijacki sigurna, ispala Zvonareva

Karolina Voznijacki

Naredna protivnica prvog nosioca na ovom Grend slemu biće Jarmila Gajdosova iz Australije koja je kao 27. nosilac savladala Čehinju Andreu Hlavackovu sa 7:6(1), 6:3.

Ulogu favorita opravdala je i Francuskinja Marion Bartoli koja je kao deveti nosilac uz mnogo poteškoša pobedila 48. igračicu sveta Lurdes Domingez Lino.

Imala je španska teniserka prednost od 1-0 u setovima i tri meč lopte kod 5:4 u drugoj deonici, a onda je započeo veliki preokret Bartolijeve koja je stigla do konačnih 2:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:2.

Njena naredna protivnica biće Flavija Paneta koja je pobedila Jevgeniju Rodinu sa 6:4, 6:2.

Bugarska teniserka Cvetana Pironkova priredila je iznenadjenje u 3. kolu Vimbldona, pošto je sa 2:0 u setovima (6:2, 6:3) pobedila prošlogodišnju finalistkinju Veru Zvonarjovu iz Rusije.

 Pironkova je 33. na svetskoj rang listi teniserki (WTA), dok je Zvonarjova treća.

Petostruka šampionka Vimbldona Venus Vilijams iz SAD-a nije se mnogo
mučila protiv Marije Hoze Martinez Sančez iz Španije, pošto je posle sat vremena igre došla do pobede od 6:0, 6:2 i plasmana u četvrto kolo.

Ana prošla, a Jelena ispala u dublu 

 

Srpska teniserka Jelena Janković završila je takmičenje na Vimbldonu i u konkurenciji dubla. Jelena je u prvom kolu, u tandemu sa Ruskinjom Anastaziom Pavljučenkovom poražena od Nemice Sabine Lisicki i Australijanke Samante Stosur rezultatom 6:3, 6:1.

 

Jelena je ranije ispala iz pojedinačne konkurencije, takođe u prvom kolu, izgubivši od Marije Hoze Martinez Sančez iz Španije sa 5:7, 6:4, 6:3.

 

Srpska teniserka Ana Ivanovicć plasirala se u drugo kolo dubla na Vimbldonu.

Ivanovićeva je u paru sa Nemicom srpskog porekla Andreom Petković bila bolja od Amerikanke Džil Krejbas i Kai-Čen Čang sa Kineskog Tajpeha rezultatom 6:1, 6:2.

 

Ana i Andrea cće u narednoj rundi igrati protiv šestih nosilaca, Ruskinje Nađe Petrove i Anastazije Rodionove iz Australije sa 6:1, 6:2.

2024 © - Vesti online