Subota 25.06.2011.
08:00
Vestionline

I stopala mogu biti zavodljiva

Dovoljno je da u vodu stavite nekoliko kamenčića koje ćete gaziti i eto masaže

1. U lavor s mlakom vodom sipajte nekoliko kapi esencijalnog ulja ili malo morske soli. Potopite noge i držite ih petnaestak minuta, a ako je potrebno u međuvremenu dodajte toplu vodu.

2. Omekšale nokte isecite ravno, ali ne isuviše kratko. Tako ćete izbeći problem uraslih noktiju. Isturpijajte noktnu ploču na svakom prstu jednu po jednu, polako i strpljivo, pazeći da ne oštetite zanoktice.

3. Ako imate zadebljale pete, nežno ih isturpijajte turpijom ili kamenom. Nemojte preterati sa struganjem, bolje je da češće uklanjate tanje slojeve.

Prvo nalakirajte nokte i pustite da se dobro osuše pa onda nanesite kremu
4. Nanesite preparat za omekšavanje zanoktica na zanoktice, sačekajte nekoliko minuta, pa ih ovalnim štapićem pogurajte prema korenu nokta. Radite pažljivo i nežno da ne bi došlo do pucanja kože.

5. Kad ste sve ovo uradili, isperite stopala mlakom vodom i dobro ih obrišite. Namažite lak za nokte i sačekajte sa de sasvim osuši. Tek tada u stopala utrljajte hranljivu kremu i izmasirajte ih. Ako vam koža brzo upije kremu, dodajte još, to će prijati vašim stopalima.  
2024 © - Vesti online