Petak 24.06.2011.
15:33
Index.hr

Nemački mediji: Hrvati, Tadić vas otvoreno provocira

Boris Tadić i Ivo Josipović

Poslanik Liberalno-demokratske partije u Skupštini Srbije Nenad Prokić u izjavi za Dojče vele rekao je da je Tadić "prosuo" sve dobro što je učinio u politici pomirenja s hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem odlučivši da ne prisustvuje hrvatskom Danu državnosti, što prema Prokićevom mišljenju pokazuje da  "nije bio iskren".

"Mislim da je neodlaskom u Zagreb, a odlaskom u Jadovno, Tadić odlučio da iz raznoraznih kalkulantskih razloga ovog trenutka tako postupi i na taj način potre sve dobre napore koje su dva predsednika učinila tokom proteklih godinu dana", rekao je dodajući da Josipoviću sigurno nije bilo lako da pored desničarskih elemenata pozve Tadića, ali je ipak to učinio. Tadićevo odbijanje poziva znači da je sve ono što su radili prethodne godine, barem sa srpske strane bilo nedovoljno iskreno, smatra Prokić.

Nemački mediji prenosi i izjave komentatora koji su šokirani činjenicom da Tadić ipak dolazi dan kasnije i to u društvu Milorada Dodika.

"Najgore u svemu je to što Tadić nije samo uvredio jednu zemlju s kojom Srbija ima diplomatske odnose nego je i ohrabrio hrvatski nacionalizam i stavio u nemoguć položaj one političke snage koje žele normalizaciju odnosa na jugoslavenskom prostoru", smatra kolumnista Peščanika Vuk Perišić u izjavi za Dojče vele. 

2020 © - Vesti online