Petak 24.06.2011.
08:46
Vestionline

I optuženi doktor pod narukvicom

Vučićevićeva je rekla da je narukvica za elektronski nadzor Borojeviću stavljena u sredu i da se ne radi o kazni, već o meri obezbeđenja njegovog prisustva, jer je u toku krivični postupak.

Čuva ga narukvica: Nenad Borojević

Borojević je krajem maja pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu u kome je proveo 11 meseci, ali mu je zato određena mera zabrane napuštanja boravišta, odnosno stana u kom živi, rekao je ranije njegov branilac Strahinja Kastratović.

Specijalni sud u Beogradu ukinuo je Borojeviću pritvor 27. maja, na predlog njegovog branioca, pod uslovom da u daljem toku krivičnog postupka bude u kućnom pritvoru i da se nad njim vrši elektronski nadzor.

Elektronski nadzor je počeo da se sprovodi tek pošto je rešenje o ukidanju pritvora postalo pravosnažno.

Borojević je uhapšen 30. juna prošle godine u okviru policijske akcije "kraba", zbog sumnje da je primao mito od farmaceutskih kuća.

Na početku suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu, on je negirao da je primao mito i da je bio na čelu grupe optuženih za nameštanje tendera prilikom nabavki citostatika.

Osim njega na optuženičkoj klupi nalazi se još sedam optuženih.

U Srbiji je ove nedelje počelo i izdržavanje prve kazne kućnog zatvora pod elektronskim nadzorom, i to u slučaju folk pevačice Cece Ražnatović, osuđene za zloupotrebe pri prodaji fudbalera FK Obilić.

2024 © - Vesti online