Petak 24.06.2011.
04:16
Beta

Sabor u Guči od 8. do 14. avgusta

Dragačevski sabor trubača je već godinama jedan od događaja koji Srbiju čini jedinstvenom na kulturnoj i turističkoj mapi sveta i privlači brojne posetioce ne samo iz regiona nego i iz sveta, rekao je na konferecniji za novinare predsednik Saborskog odbora i predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović.

I ovog avgusta fešta u Guči

On je kazao da se ovogodišnji Sabor održava pod pokroviteljstvom Vlade Srbije ali tako što će ona pomoći izgradnju infrastrukture u toj opštini u zapadnoj Srbiji. U izgradnju putne mreže u opštini Lučane ove godine biće uloženo pola milijarde dinara.

Ta manifestacija na kojoj se veliča truba i narodno stvaralaštvo ne zaostaje za velikim svetkim muzičkim događajuma, istakli su predstavnici Turističke organizacije Srbije i spada među najposećenije festivale u Srbiji.

Prošle godine Sabor trubača u Guči posetilo je milion ljudi.

Pre pet godina je usaglašen brend Sabora trubača sa ciljem da se poveća broj posetilaca, afirmiše truba, unapredi kvalitet programa a ove godine će u promociji tog festivala biti korišćeni i novi mediji.

Sabor trubača biće prenošen preko Interneta , biće i mobilnih aplikacija a u izradi je i comjuniti portal. Brend Sabora će se iz godine u godinu unapređivati, najavili su organizatori.

Etno stvaralaštvo na Saboru predstaviće, između ostalih, Zlatibor i Kovačica a za petak 12. avgust najavljen je veliki ponoćni koncert u Guči na kome će nastupiti 16 orkestara.

Na Saboru će nastupiti brojni trubački orkestri ali i Goran Bregović i Miroslav Ilić.

2024 © - Vesti online