Četvrtak 23.06.2011.
18:26
Vestionline

Rasisti ponovo gađali Karlosa bananom

Muka mu je od banana - Roberto Karlos

Krila Sovjetov i Anži odigrali su prvenstveni meč u Samari koji su gosti dobili sa 3:0, a incident se desio u finišu utakmice kada je iz sektora sa domaćim navijačima ka Roberto Karlosu poletela banana.

Veteran u ekipi Anžija to nije mogao da istrpi, pa je iz protesta napustio teren i ostao da sedi pokriven peškirom.

"Sve je bilo u redu tokom celog meča. Publika u Samari je bila korektna, ali ovakvo ponašanje nisam mogao da tolerišem. Nadam se da će rukovodioci u ruskom fudbalu žestoko kazniti krivca, jer je rasizam apsolutno neprihvatljiv u fudalu i sportu uopšte. Moram da dodam i da mi je mnogo navijača Krila prišlo posle utakmice da mi zatraži oproštaj i izvini se u ime neodgovornog pojedinca", rekao je nekadašnja zvezda braz8ilske reprezentacije, Intera i Reala.

Uprava ruskog fudbalskog prvoligaša Krila sovjetov izvinila se Robertu Karlosu zbog toga što ga je njihov navijač uvredio na rasnoj osnovi.

"Učinićemo sve sto je u našoj moći da ga identifikujemo i kaznimo zbog tog rasističkog čina", kaže se u saopštenju Krila Sovjetov.

Prema navodima medija, navijač koji je bacio bananu je identifikovan zahvaljujući kamerama, a potom i zadržan posle meča, dok je predsednik ruske fudbalske federacije Sergej Fursenko rekao je da će policija objaviti puno ime i prezime usijane glave čim se za to stvore uslovi.

2024 © - Vesti online