Četvrtak 23.06.2011.
15:50
Jutarnji.hr

Srpski kamiondžija osumnjičen za otmicu hrvatske devojčice

Kamion kojim je oteta Antonija i srpski državljanin Dragan Paravinja

Kako saznaju hrvatski mediji, na dan nestanka Antonije Bilić Paravinja je vozio kamion kog su nadležne kamere snimile u blizini lokacije na kojoj je devojčica poslednji put viđena, kao i na mestu gde je poslednji put lociran signal njenog mobilnog telefona.

Hrvatska policija morala je da sasluša oko 200 vozača kamiona i da analizira više stotina kamiona koji liče na onaj sa video snimka, kako bi došla do Paravinje. Njihovu dodatnu sumnju pobudio je iznenadni nestanak srpskog državljanina, koji je na dan otmice vlasniku firme u kojoj radi rekao da mora hitno da ode u Srbiju kako bi prisustvovao sahrani člana rodbine.

Pregledom tegljača koji je spornog dana vozio Paravinja policija je ustanovila da službeni tahograf vozila nije bio uključen na dan nestanka Antonije Bilić, iako je prethodnih dana uobičajeno radio. 

Nestala tinejdžerka Antonija Bilić
 

Za Draganom Paravinjom je u Srbiji raspisana poternica zbog silovanja i pokušaja silovanja iz 2004. pošto se nije javio na odsluženje zatvorske kazne. On je pre nekoliko godina pobegao iz Srbije i od tada se skriva u Hrvatskoj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije sarađuje sa hrvatskom policijom na pronalaženju Paravinje, međutim pretpostavlja se da je i dalje u Hrvatskoj.

2024 © - Vesti online