Četvrtak 23.06.2011.
15:27
Vestionline, sportal.rs

MUP neće tolerisati ispade Balista

"Ustav je jasan - nula tolerancije za moguće provokacije"

Iako UEFA još uvek nije proglasila utakmicu viskog rizika, to se očekuje u narednim danima. Komunikacija dva kluba još uvek nije uspostavljena, što dodatno otežava posao kako makedonskoj, tako i srpskoj policiji. Izvor iz MUP-a Srbije je u razgovoru za sportal.rs istakao da će srpska policija odgovoriti svim zahtevima ovakvog meča.

"Čekamo da nas Partizan i Fudbalski savez Srbije obaveste da je uspostavljen kontakt sa predstavnicima tima iz Tetova, kako bi znali tačan broj navijača koji će doći na meč iz Makedonije. U kontaktu smo i sa našim atešeom iz Skoplja, koji ima zadatak da nas što detaljnije obaveštava", rekao je izvor iz MUP-a.

Da li je policija spremna da garantuje bezbednost gostima iz Tetova?

"Apsolutno. MUP Srbije može da odgovori i težim zadacima, nego što je garantovanje bezbednosti gostujućim navijačima u Beogradu".

Kako će policija reagovati ukoliko dođe do isticanja simbola samoproklamanovane države Kosovo?

"Svako kršenje Ustava Republike Srbije neće biti tolerisano. Ukoliko neko pomisli da može u Beogradu da kači zastave nepostojeće države vara se. Gosti su dobrodošli da fer navijanjem podrže Škendiju, ali ovo je Srbija, koja kao i svaka druga evropska zemlja ima pravo da brani svoj Ustav".

Znači li to da je moguće i hapšenje za takav prekršaj?

"Naravno! Isto tako bi reagovala bilo koja druga policija - zaključio je sagovornik MUP-a Srbije.

2024 © - Vesti online