Četvrtak 23.06.2011.
11:51
Beta

Premijera novog filma Miše Radivojevića

Kadar iz filma "Kako su me ukrali Nemci"

To je autobiografska drama, deo trilogije koju čine i dva prethodna Radivojevićeva filma: "Buđenje iz mrtvih" i "Odbačen".

Glavni junak se priseća kako ga je njegova komunistički orijentisana, porodica zapostavljala, jer su bili zaokupljeni idejom spasavanja sveta, a brigu o njemu preuzima nemački oficir Verner.

Uz režisera, autori scenarija su Svetozar Vlajković i Vladislava Vojnović, a igraju Svetozar Cvetković, Jelena Đokić, Daglas Henšali, Dara Džokić, Miki Krstović, Gordan Kičić, Vojislav Brajović, Branimir Popović, Boris Isaković, Nenad Dirić i Nada Šargin.

U okviru programa "Nacionalna klasa" večeras će biti prikazan i film Nikole Ležaića "Tilva Roš" koji je dobio niz međunarodnih nagrada.

U okviru takmičarske selekcije festivala "Egzit point", večeras je na programu višestruko nagrađivani film "Kada napuštamo" nemačke rediteljke Feo Aladag, koji govori o Turcima u Nemačkoj.

Film bosanskog reditelja Adisa Bakrača "Ostavljeni" biće prikazan večeras u okviru selekcije "Balkan box". To je film o deci u Domu za siročad u Sarajevu.

Šestog dana Festivala Sinema siti, u okviru selekcije debitantskih ostvarenja "Nobarcode", biće prikazan "Tata" slovenačkog reditelja Vlada Škafara, a u okviru programa "360 stepeni" film "Prodavac iluzija" grupe autora iz Argentine.

Na Sinema siriju prikazaje se 150 filmova u 15 programskih selekcija

Takmičarska selekcija "Up to 10.000 bucks" - za filmove čiji je budžet do 10.000 dolara, večeras će predstaviti ostvarenja Milana


Roganovića, Igora Tešića, Serđa Portabela, Marka Đorđevića i Milije Šćepanovića.

Program "Omaž filmskim autorima" predstaviće filmove "Sedam nevidljivih ljudi" Šarunasa Bartasa, "Putovanje ravnicom" Bele Tara, "Đavoli, đavoli" Dorote Keđežavske.

Na Festivalu u Novom Sadu će do subote, 25. juna biti prikazano 150 filmova u 15 programskih selekcija.

2024 © - Vesti online