Četvrtak 23.06.2011.
05:48
Blic

Ugljanin: Obračun Ljajića sa mnom, a ne pronevera

Neka tužilac kaže da li ima korupcije: Sulejman Ugljanin
 

Afera “Novi Pazar” mogla bi da zaseni i aferu “Kolubara”, jer je u pitanju ne samo veliki novac za siromašni grad, već i politički nestabilan teren.
 

Sulejman Ugljanin, čija je stranka bila na vlasti u Sandžaku 15 godina, i koji je od 2004. do 2008. bio gradonačelnik Novog Pazara, dostavio je “Blicu” pisanu izjavu u kojoj kaže da smatra da se radi o “naručenom tekstu”.
 

- Tražim od nadležnih organa i institucija da rade svoj posao, a u ovom konkretnom slučaju, to tražim od državnog tužioca. Ukoliko ima istine u tome što prenose mediji treba da se pokrene krivični postupak, a ukoliko nema istine, ja kao oštećena strana, tražim da se pokrene postupak protiv autora saopštenja za javnost iz gradske uprave Novi Pazar, kao i protiv autora teksta koji je objavljen - piše u pisanom odgovoru koji je Ugljanin dostavio “Blicu”.


U Izveštaju se navodi da je grupa od oko 20 lica tokom dva mandata vlasti u opštini Novi Pazar, oštetila budžet falsifikovanjem dokumentacije o izvođenju radova, nameštanjem poslova, da su poslovi lokalne samouprave nezakonito prenošeni na razna društva, privatna preduzeća i druga pravna i fizička lica, da je lokalno rukovodstvo angažovalo privatnu mehanizaciju za opšte radove, kroz potpisivanje ugovora o izvođenju radova i poveravanje delatnosti... Sredstva iz budžeta uplaćivana su direktno na račune dobavljača koji nisu budžetski korisnici.
 

Meho Omerović, funkcioner SDP i poslanik u Skupštini Srbije, kaže za “Blic” da ispitivanje malverzacija lokalnih vlasti u Novom Pazaru nije ni u kakvoj vezi sa odnosima i sukobom SDP Rasima Ljajića i SDA Sulejmana Ugljanina.

- Sukob između stranaka je postojao duže vreme na žalost građana. Međutim, navodi komisije koja je tri i po godine istraživala zloupotrebe sredstava iz gradskog budžeta i kršenje zakona nema nikakve veze sa stranačkim sukobom. Svako ko je prekršio zakon mora da snosi odgovornost - kaže Omerović.

2024 © - Vesti online