Sreda 22.06.2011.
19:18
Vestionline, Beta

Halilhodžić novi selektor reprezentacije Alžira

Novi 'kormilar' fudbalera Alžira - Vahid Halilhodžić

Halilhodžić će na mestu selektora Alžira naslediti Abdelhaka Benčiku, koji je otpušten posle meča sa Marokom, na kojem je reprezentacija te zemlje poražena sa 4:0.

Halihodžić će potpisati trogodišnji ugovor, a sa radom će početi 1. jula. On će voditi selekciju Alžira na Afričkom kupu nacija 2013. i na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Alžirski elektronski mediji kao glavni razlog za angažovanje 59-godišnjeg trenera navode njegovo insistiranje na disciplini, koja često nedostaje afričkim timovima.

Među kandidatima za selektora bili su, pored Halilhodžića, i Radomir Antić, Nemac Jirgen Klinsman, Brazilac Karlos Dunga i Francuz Pol Le Guen.

Bosanski stručnjak je dve godine vodio reprezentaciju Obale Slonovače sa kojom nije doživeo poraz. Sa marokanskim klubom Raha de Kazablanka osvojio je nacionalno prvenstvo i Kup Afrike.

Halilhodzić je prošle sezone vodio Dinamo iz Zagreba, sa kojim je osvojio prvenstvo i Kup. Trenirao je i francuske klubove Lil, Ren i Pari Sen Žermen, kao i turski Trabzon.

2024 © - Vesti online