Četvrtak 22.10.2009.
18:22
Vestionline

Laudrup preuzima madridski Atletiko

Posle katastrofalnog starta u domaćem šampionatu i Ligi šampiona uprava "jorganžija" otpustila je Abela Resina.

Klub sa Visente Kalderona u četvrtak će preuzeti Mihael Laudrup koji je na kormilu Hetafea u sezoni 2007/08 napravio čudo odvevši klub iz madridskog predgrađa u finale španskog Kupa Kralja i četvrtfinale tadašnjeg Kupa UEFA.

Danski stručnjak je osim Hetafea, vodio i Brondbi s kojim je osvojio jednu šampionsku titulu i po dva kupa i superkupa Danske. Laudrup se oprobao i u Spartaku iz Moskve, ali je u aprilu ove godine dobio otkaz.

Atletiko se nakon sedam kola Primere nalaze na 15. mestu prvenstvene tabele sa samo sedam osvojenih bodova, dok se u Grupi D Lige šampiona, nalaze na začelju tabele iza Čelsija, Portoa i kiparskog Apoela.

Još jedan klub iz Španije vidi izlaz u promeni trenera, pa je tako Betis u završnim pregovorima sa nekadašnjim selektorom Nemačke i Jirgenom Klinsmanom.

Uprava drugoligaša iz Sevilje nezadovoljna je radom sadašnjeg stručnjaka Antonija Tapije, i već razmiđlja o njegovom nasledniku, a kao najozbiljniji kandidat spominje se Klinsman.

Jirgen Klinsman je trenersku karijeru počeo kao selektor Nemačke, sa kojom je na Svetskom prvenstvu u toj zemlji 2006. godine došao do trećeg mesta. Posle odlaska sa klupe "pancera" predvodio je minhenski Bajern, u kojem je posle samo osam meseci rada dobio otkaz.

2024 © - Vesti online