Sreda 22.06.2011.
13:32 >> 20:19h
Vestionline

Partizan doveo svog Pašeka

Može li Pašeko da bude novi Kleo?

Pašeko i Partizan postigli su konačan dogovor u noći između utorka i srede, posle višečasovnih pregovora. On će potpisati trogodišnji ugovor, uz opciju da se saradnja produži na još godinu dana.

Velingson na probi

 

Uprava Partizana dovela je još jednog Brazilca, a u pitanju je fudbaler koji je nastupao za Saut Čajnu (Hong Kong), Velingson De Souza. On igra na poziciji levog veznog fudbalera, ima 21. godinu i biće na probi u timu šampiona Srbije. Ovu informaciju potvrdio je Albert Nađ, kordinator za sportska pitanja u Partizanu.

"Da, tačno je, biće na probi u Partizanu", rekao je Nađ za sportal.rs.

Finansijski detalji nisu poznati, ali spekuliše se da je njegov transfer koštao između 800.000 i milion evra, a da će godišnje zarađivati 400.000 evra.

Prvi čovek crno-belih potvrdio Dragan Đurić je informaciju da dojučerašnji napadač Sao Kaetana Eduardo Pašeko stiže u tabor četvorostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

"Mislim da je on već igrač Partizana. Klub će se oglasiti u toku dana ili u četvrtak ujutru po ovom pitanju", rekao je Đurić za sportal.rs.

Eduardo Pašeko je trebalo da odigra oproštajni meč za Sao Kaetano u noći između utorka i srede po srednjoevropskom vremenu, ali je meč odložen nakon što je ubijen potpredsednik njegovog kluba.

Ovaj 24-godišnjak je do dolaska u tabor srpskog šampiona nastupao u dresu brazilskog drugoligaša Sao Kaetano, za koji je na meču sa Sao Bernardom ovog aprila postigao čak pet golova u pobedi od 6:1.

Tokom karijere Pašeko je nastupao za Gacijantep, Atletiko Paranense i Resife, a svoje prve korake u seniroskoj konkurenciji napravio je u Atleitko Mineiru, gde je 2008. na kratko bio i saigrač Dejana Ramba Petkovića.

Partizan angažovao Rankovića iz Den Haga

Uprava srpskog fudbalskog prvaka Partizana angažovala je u sredu prvotimca holandskog Den Haga Aleksandra Rankovića, sa kojim je potpisala jednogodišnji ugovor.

Iskusni 33. godišnji desni bek došao je u redove "crno-belih" posle povrede mladog reprezentativca Srbije Aleksandra Miljkovića, koji se tokom treninga na pripremama na Pohorju povredio i pauziraće dve sedmice.

Ranković je u Holandiji igrao devet godina, a osim Den Haga nastupao je još za beogradski Rad i Vitese iz Arnhema.
 

Fejsa pojačao Olimpijakos


Dojučerašnji fudbaler Partizana Ljubomir Fejsa novi je igrač Olimpijakosa, pošto je s Atinjanima juče postigao konačan dogovor i potpisao četvorogodišnji ugovor.
Spekuliše se da će crno-beli na ime obeštećenja dobiti između 2,5 i tri miliona evra, od kojih bi 1,2 miliona trebalo da pripadnu kulskom Hajduku, dok će reprezentativac Srbije zarađivati bez bonusa između 400.000 i 600.000 evra godišnje.


Trener Partizana Aleksandar Stanojević takođe je dao izjavu grčkim medijima u kojoj je priznao da se njegova vizija budućeg „parnog valjka" zasnivala upravo na Fejsi.

Trening crno-belih u Pohorju

"Fejsa je bio član našeg tima i stvarno je momak za primer. Ipak, stigla je sjajna ponuda Grka za njega i on mi je iskreno prišao i rekao: "Treneru, pusti me u Olimpijakos. U pitanju je veliki klub, sa ogromnim ambicijama u Evropi." Rekao sam mu da može da ide. Nisam bio srećan zbog toga, jer je Fejsa bio esencijalan u mojim planovima, ali poželeo sam mu sreću. On je sjajan fudbaler i nadam se da će još više blesnuti igrama u Ligi šampiona", rekao je Stanojević za Press.
 

Lane neće u Olimpijakos

 

Napadač Liverpula i fudbalske reprezentacije Srbije Milan Jovanović demantovao je da će se priključiti Marku Panteliću i Ljubomiru Fejsi u Olimpijakosu, piše "Sport".

Jovanović je priznao da će verovatno napustiti "Enfild" ovog leta, kao što je i ranije najavljivao, pošto nije dobio pravu šansu, iako je i dalje vezan ugovorom za Liverpul.

 

"U kontaktu sam sa klubom i radimo na prolaženju rešenja. Mislim da ćemo postići dogovor jer ne želim da ostanem ako ne budem igrao. Tražim novi klub. Sa Olimpijakosom nisam imao kontakte tako da o eventualnom dolasku u Pirej ne mogu ništa da kažem", rekao je Jovanović, za kojeg se interesuje nekoliko zapadnoevropskih klubova.

2024 © - Vesti online