Sreda 22.06.2011.
14:19
Vestionline

Razišli se SNP Naši i 1389

Zbog pritiska države rešili da se razdruže

Kako kažu, ovakva odluka je doneta zbog pritiska vlasti. "Postali smo najsnažnija omladinska politička organizacija u Srbiji. S povećanjem broja članova, rastao je pritisak režima na naše aktiviste. Kako bismo nastavili uspešnu borbu, odlučili smo da ukinemo Sporazum o ujedinjenju", objašnjavaju u pokretu Naši.

Ustavni sud Srbije zakazao je za danas javnu raspravu o predlogu republičkog javnog tužioca za zabranu rada Pokreta 1389. Na javnu raspravu su pozvani republički javni tužilac, ovlašćeni predstavnik udruženja Pokret "1389", predstavnici Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, Zaštitnik građana i predstavnici stručne javnosti.
 

Predlog za zabranu rada Pokreta 1389 podneo je septembra 2009. godine Slobodan Radovanović u svojstvu republičkog javnog tužioca. kao razlog je navedeno delovanje Pokreta usmereno na nasilno rušenje ustavnog poretka, kršenje zajamčenih ljudskih i manjinskih prava ili izazivanje rasne, nacionalne ili verske mržnje. Tada je predloženo da se zabrani i rad "Obraza".

2024 © - Vesti online