Sreda 22.06.2011.
14:39
J. L. Petković - Vesti

Vlasi: Tači nesposoban za upravljanje

Politički analitičar: Azem Vlasi
 


-Kosovo je na neki način po definiciji projekta Martija Ahtisarija nezavisna država sa pojačanim međunarodnim prisustvom. Pitanje je samo, koliko će dugo taj proces trajati i koliko će brzo imati potrebe za sve manjim brojem stranaca, a da se sve više osposobe domaće institucije? To niko ne može da predvidi, rekao je Vlasi.

Trgovina organima

Govoreći u emisiji "Slobodno srpski" o istrazi o trgovini organima i izveštaju Dika Martija, Azem Vlasi smatra da je pozitivno što su kosovske institucije na sa Tačijem na čelu, "koji je involviran u to, ne prave smetnje već smatraju da će istraga pozitivno uticati na imidž Kosova".

Kosovo je nazvao "najmlađom državom nastalom na prostorima bivše Jugoslavije sa velikim diskontinuitetom", dodajući da "Amerika tretira Kosovo kao projekat koji je forsirala, ali istovremeno ne iskazuje antisrpsko raspoloženje već će kao prijatelj Srbije i kao velika sila pomoći Srbiji na putu ka evropskim integracijama".

Nedavne kritike Filipa Gordona, pomoćnika američke državne sekretarke Hilari Klinton, da na Kosmetu vrebaju korupcija i kriminal ocenjuje kao pozitivne.

- Svi vidimo da smo još suočeni sa organizovanim kriminalom, sa mnogim negativnim tendencijama koje vrebaju da uguše ovu mladu državu i njene institucije, smatra Vlasi.

2024 © - Vesti online