Sreda 22.06.2011.
23:33
Vestionline, Beta, B92

Brunčević: Spremni smo da uskočimo u Super ligu

"Mi se pripremamo za nastup u istom rangu u kojem smo bili i u tek završenoj sezoni, dakle u Prvoj ligi Srbije. Ipak, spremni smo da uskočimo, kao trećeplasirani tim prvoligaškog prvenstva, ako neko odustane, bilo zbog finansijskih ili infrastrukturnih problema" rekao je Brunčević radiju Sto plus.

Pojedini mediji u više navrata su objavili da je nastup Novopazaraca u najvišem rangu praktično "gotova stvar", a da će popularni plavi u eliti zameniti beogradski BASK, koji je ove godine osvojio prvo mesto u Prvoj ligi i tako stekao pravo igranja u Super ligi.

"Ne bih se sada bavio tom tematikom. Mi smo trenutno preokupirani rešavanjem trenerskog pitanja, kao i igračkim kadrom za sledeću sezonu", kazao je Brunčević.

Spekulacije o ulasku Novog Pazara u Super ligu prvi put su se pojavile 4. juna, upravo uoči gostovanja BASK-a u Novom Pazaru. Prvenstvo u Prvoj ligi Srbije okončano je 15. juna. Plasman u Super ligu obezbedila su dva prvoplasirana tima, BASK i Radnički 1923 iz Kragujevca, dok je Novi Pazar zauzeo treće mesto.

"Ne može BASK da prepusti mesto"

 

Generalni sekretar zajednice Superlige Miodrag Janković rekao je za B92 da BASK ne može da ustupi mesto Novom Pazaru u Superligi.

 

"Ne znam šta to znači, BASK ne može da prepusti mesto Novom Pazaru. BASK može samo da ne nastupa u Superligi iz određenih razloga o kojima treba da obavesti Superligu, a mesto se popunjava na drugi način odnosno o tome odlučuje Izvršni odbor FSS", rekao je Janković. 

Portparol FK BASK Dušan Albijanić demantovao je da je taj klub ustupio mesto Novom Pazaru u Jelen Superligi.

"Jedno je sasvim sigurno. Fudbalski klub BASK nije odustao od takmičenja u Jelen Superligi. Dakle, FK BASK je član Jelen Superlige, najkvalitetnije fudbalske lige naše zemlje".

2024 © - Vesti online