Ponedeljak 14.12.2009.
09:55
Tanjug

Radnici u Lapovu dobijaju novac?

"Do nas su stigle informacije da je poslodavac obezbedio potreban novac", rekao je Marković i dodao da "imaju i najavu da će radnike u toku dana posetiti predstavnici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja koji će im predočiti predlog poslodavca za ispunjenje radničkih zahteva".

Ponavljajući da će radnici prekinuti blokadu pruge tek kad im se uplati svih 11 minimalnih plata za ovu godinu, Marković je rekao da je za neto plate, doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje i poreze potrebno oko 80 miliona dinara.

Direktor privatizovane građevinske firme "1. maj" Velimir Radenović je izjavio u nedelju Tanjugu da je "realno da se do dogovora sa radnicima mora doći što pre".

Naglasivši da se "u toj firmi intenzivno radi na pronalaženju rešenja" koje će, kako tvrdi, veoma brzo biti ponuđeno radnicima i predočeno javnosti, Radenović nije želeo da govori o detaljima te ponude za koju je rekao da je u pripremi.

Građevinsko-industrijski kombinat "1. maj" je prodat pre tri godine za 82 miliona dinara, a kupila ga je novosadska firma "Autovojvodina". U svom posedu "1. maj" ima upravnu zgradu, betonjerku i oko 20 hektara zemljišta duž autoputa Beograd-Niš.

2024 © - Vesti online