Utorak 21.06.2011.
15:16
Vestionline

Direktor PTK: Korupcija jer je Tači tako tražio

Hašim Tači prvo kriv za koruciju, onda nije 

Hadža je, kako prenosi danas prištinski list "Koha ditore", to izjavio na početku istrage koju je započeo Euleks, da bi zatim, kao osumnjičeni za zloupotrebu položaja, pred tužiocem negirao Tačijev uticaj na potpisivanje ugovora koji je firmi "Devoli grupa" iz Peći, preko njenog dela "Dardafon" omogućio pravo da pruža usluge mobilne telefonije na Kosovu i Metohiji.

Izvori iz Specijalnog tužilaštva Kosova su rekli da je Hadža potpisivanje ugovora objasnio Tačijevim pritiskomi. On je prethodno rekao istražiteljima Euleksa da ga je malo pre potpisivanja ugovora Tači pozvao telefonom i da mu je "savetovao" da potpiše ugovor sa "Dardafonom" za virtuelnu mobilnu telefoniju.

"U trenutku kada je Hadža dao ovaj iskaz, nije bio pod istragom. Nekoliko nedelja kasnije, tužilaštvo je donelo odluku da proširi istragu protiv njega ali i protiv predsednika Upravnog odbora PTK, Redže Đonbaljaja", naveo je izvor lista.

Prilikom saslušanja, nekoliko meseci kasnije, pred tužilaštvom u svojstvu osumnjičenog za tri krivična dela, Šućri Hadža je kategorično odbacio da je bio pod ikakvim pritiskom.

Hadža i Đonbaljaj su početkom ovog meseca optuženi za zaključivanje štetnih ugovora, zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebu ekonomskih ovlašćenja. 

Optužnicom su obuhvaćeni i pravni zastupnik "Dardafona" i "Dardafon.net-a" Ismet Bojku zatim i vlasnici privatnih firmi koje pripadaju "Devoli grupi" Bljerim Devoli i Sskeljzim Devoli. Oni su optuženi za prevare, sklapanje štetnih ugovora, kršenje poverenja, falsifikovanje dokumenata, posebne slučajeve falsifikovanja dokumenata i organizovani kriminal.

2024 © - Vesti online