Utorak 21.06.2011.
06:14
Alo

Pet lekara s VMA putuje kod Mladića

Mladić čeka da ga pregledaju doktori iz Srbije
 

Između ostalih, na spisku su pukovnik Radomir Samardžić, načelnik Klinike za psihijatriju, i potpukovnik Toplica Lepić, načelnik odeljenja za neurologiju, otkriva “Alo!”.

Mladićev advokat Miloš Šaljić potvrdio je da je dobio spisak, ali i ne ko se sve nalazi na njemu.

- To zaista ne bih smeo da vam kažem. Ja ću ovaj spisak odmah proslediti Ratku preko sina Darka, koji je kod njega u poseti. Mi moramo u toku sutrašnjeg dana da se izjasnimo o tom spisku. Ukoliko Ratko ne bude imao zamerki, očekujem da ova ekipa lekara već u nekoliko narednih dana otputuje u Hag i pregleda Ratka - izjavio je Šaljić.
 

Ipak, kako nezvanično saznaje "Alo", na spisku nema nijednog stručnjaka iz Kliničkog centra Srbije, iako je bilo najava da će država oformiti zajednički tim lekara iz ove dve državne ustanove. Prema saznanjima lista, Vojnomedicinska akademija je još krajem prošle nedelje Kancelariji za saradnju sa Haškim tribunalom dostavila imena svojih stručnjaka.
 

Na tom spisku su, pored Samardžića i Lepića, kardiolog Žarko Vučinić, gastroenterolog Nebojša Manojlović i urolog Predrag Aleksić.

Ratko Mladić optužen je pred Haškim tribunalom 25. jula 1995. za genocid, saučesništvo u genocidu, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata u BiH.  Mladić je uhapšen 26. jula u selu Lazarevo, a pet dana kasnije je isporučen Tribunalu.

2024 © - Vesti online