Nedelja 19.06.2011.
15:44
Vestionline

''Politička situacija u Srbiji je nestabilna''

Ilić je na sednici Glavnog odbora NS-a rekao da državu vodi predsednik Srbije Boris Tadić i njegov kabinet, da vlada samo "aminuje", a parlament se bavi sporednim poslovima.

On je rekao i da se rasprava u parlametnu svodi na minimum, da se zakoni selektivno usvajaju, a isto tako i primenjuju, dok se pojedini, koji ne odgovaraju vladajućoj većini, i ne stavljaju na dnevni red, kao što je zakon o restituciji imovine.

Državu vodi Tadić, vlada samo aminuje: Velimir Ilić

Ilić je rekao i da je ekonomska situacija u zemlji "katastrofalna" i da je Srbija, sa 76.000 firmi u stečaju, svakim danom sve dalja od Evropske unije. On je dodao da će NS zahtevati da se hitno uradi rebalans budžeta, jer Vlada Srbije četiri meseca radi bez rebalansa, ne poštuje zakon o budžetu, a državni novac deli "kako ko stigne".

"Vlada nije napravila nijedan ozbiljan program kako da izađe iz ekonomske krize i ona ne može da funkcioniše, jer ima glomaznu koaliciju od 15 političkih subjekata zbog čega je ona vlada međusobnih dilova, nagodbi i pogodbi", rekao je Ilić.

Ilić je kazao da se NS zalaže da svi direktori javnih preduzeća moraju biti izabrani na konkursu, kao stručni, a ne partijski kadar koji pojedine partije kontrolišu, a drugi ih napadaju samo zato što su iz suprotnih stranaka.

2024 © - Vesti online