Subota 18.06.2011.
11:13

“U BiH prisluškuju 10.000 telefona“

"Verujem da se u BiH prisluškuje više od 10.000 brojeva telefona. Objavljivanje informacija smeta onima koji su zloupotrebili ulogu u Obaveštajno-bezbednosnoj agenciji", rekao je Kopanja.

BiH potrebna lustracija: Željko Kopanja

Prema njegovim rečima, u BiH je potrebna lustracija, koje nije bilo prilikom formiranja Obaveštajno-bezbednosne agencije.

Kopanja je naglasio da međunarodna zajednica ima "upletene prste" u rad ove agencije i da Parlamentarna skuptšina BiH mora ispitati njen rad.

On je sinoć, gostujući na Radio-televiziji Republike Srpske, istakao da je postojao interes javnosti za otkrivanjem informacija o prisluškivanju telefona u BiH.

"Novinari `Nezavisnih novina` uopšte nisu uplašeni i ništa nas neće zaustaviti u otkrivanju istine u BiH. Apsolutno nismo znali niti jedan broj telefona koje smo objavili i napravili smo dobar posao", dodao je Kopanja.

On je napomenuo da "Nazavisne novine" i "Glas Srpske" nemaju ništa protiv Obaveštajno-bezbednosne agencije, ali da BiH mora imati obaveštajnu službu koja će raditi po svetskim standardima.

2024 © - Vesti online