Petak 17.06.2011.
23:51
Vestionline

Besplatna ''škola'' za pravljenje filma

''CineYouth'' za zaljubljenike u film

SAE Institut Beograd, u saradnji sa SAE Institutom Dubai od 22. do 24. juna osmislio je ''filmski obrazovni program ''CineYouth'', napravljen sa ciljem da na kreativan i zanimljiv način, kroz praktične radionice i predavanja, zainteresovani  nauče korisne lekcije iz oblasti filmske umetnosti.

U ovoj seriji kreativnih radionica, 10 registrovanih ''studenata“ prolazi kroz upoznavanje sa osnovama filmskog stvaralaštva: pisanje scenarija, korišćenje kamere i montiranje snimljenog materijala (''Learn and try'' oblast).

Radionice će biti organizovane od od 22. do 24. juna u trajanju od 11 do 17 sati na ''Cinema City'' , a njih će voditi , šef Katedre za film SAE Instituta u Dubaiju Stefan Ranđelović.

Svi zainteresovani imaće priliku da učestvuju na javnim diskusijama (''Listen!'' oblast), gde će moći da poslušaju savete i iskustva eminentnih filmskih stvaralaca, ali da i sa drugima razmene sopstvene ideje.

Posetiocima će, takođe, biti omogućeno da da pogledaju preko stotinu pedeset filmskih ostvarenja domaće i internacionalne fimske produkcije: kratkometražne i dugometražne filmove, kao i kreativne filmove niskog budžeta, sve radi sticanja osnovnog znanja o filmu (''Watch'' oblast).

Oni koji žele da se prijave na ''Cineyout'', to mogu učiniti i-mejlom na adresu belgrade@sae.edu ili pozivom na +381 11 26 26 632. Požurite, prijavljivanje je u toku,

2024 © - Vesti online