Petak 17.06.2011.
19:51
Srna

RS dobar partner ruske privrede

Dodik je u Sankt-Peterburgu razgovarao sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom o političkoj i ekonomskoj situaciji u RS, BiH i regionu.

Promoter privrede RS: Milorad Dodik

On je na Međunarodnom ekonomskom forumu razgovarao sa ministrom energetike Ruske Federacije Sergejem Šmatkovom o dosadašnjim aktivnostima i rezultatima na planu ekonomske saradnje RS i Ruske Federacije i mogućnostima njihovog daljeg intenziviranja, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

Predsednik RS razgovarao je, u odvojenim susretima, sa predstavnicima kompanija "Gaspromnjeft", "Zarubežnjeft", kao i Vnješekonom banke o intenziviranju istraživanja nalazišta nafte u Srpskoj i mogućnostima da se, u najskorije vrijeme, nastavi sa rekonstrukcijom nove linije Rafinerije nafte u Brodu.

"U tom smislu, očekuje sa da u avgustu mesecu počne proizvodanja naftnih derivata, u skladu sa evropskim standardima, odnosno evro 5 dizela. Aktivnosti u Rafineriji nafte u Brodu, Rafineriji ulja u Modriči i distributivnoj mreži, u okviru Optima grupe, nastaviće da prati Vnješekonom banka", navodi se u saopštenju.

Dodik se danas sastao i sa predstavnicima kompanije Rusal.

2024 © - Vesti online