Petak 17.06.2011.
18:06
Vestionline

Sampras: Novak je sazreo i njegova igra nema rupa!

Novak ima nestvaran ritern - Pit Sampras

"Prosto je neverovatno da je uspeo da bude toliko konstantan. Pokazao je veliki napredak na mentalnom planu, mislim da sada iznad sebe ima auru. Pretvorio se u velikog igrača", rekao je Sampras i dodao:

"Ako pogledate istoriju tenisa, kada smo se ja i Federer probili u vrh i počeli da dominiramo imali smo oko 23 godine. Novak je osvojio rano taj prvi Gren slem 2008. godine. Potrebno vam je nekoliko godina da ustanovite kako da igrate, protiv koga igrate i da budete zaista opušteni u svojoj koži. Mislim da je to Novak uspeo. Kada u obzir uzmem njegovu igru i atletske mogućnosti, uopšte nisam iznenađen što je tu gde jeste. Kada pokušate da raščlanite njegovu igru, ona zaista uopšte nema rupa".

Bivši američki teniser uporedio je riterne Đokovića sa onima koje je nekada imao legendarni Andre Agasi.

"Teško je reći ko ima bolji ritern jer je u današnje vreme stil igre praktično jedno-dimenzionalan. Kada sam ja igrao, imali ste puno različitih tipova igrača. Kada bi Novak igrao protiv Gorana Ivaniševića, Stefana Edberga ili Borisa Bekera konstantno, tek onda bi mogli da vidimo kakav je zaista njegov ritern. Ali, on definitivno sjajno vraća servise i nastaviće to da radi. Kada pogledam procenat brejkova koje je napravio, deluje mi nestvarno. Mislim da je što se toga tiče najbolji na svetu", istakao je Sampras i dodao da najveće šanse za osvajanje titule na Vimbldonu, ipak ima Rodžer Federer.

2024 © - Vesti online