Subota 18.06.2011.
08:00
Vestionline

Besplatan tehnički pregled vozila

Osnovni cilj akcije, koja će tokom tog perioda biti realizovana od 7 do 20 časova, jeste da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila kako bi neispravnosti bile otklonjene i na taj način ostvareni povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja, kao i povećanje stepena ispravnosti vozila na putevima.

Sve radi veće bezbednosti u saobraćaju

Tokom akcije, saobraćajna policija će pojačati kontrolu vozila i vozača, posebno u naseljenim mestima i ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, pre svega, uređaja za upravljanje i zaustaljanje, spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja, kao i poštovanja pravila saobraćaja.

Za uočene tehničke neispravnosti na vozilu saobraćajna policija će vozače samo upozoravati da ih otklone ili ih upućivati na liniju tehničkog pregleda radi detaljnije provere vozila i eventualnog otklanjanja neispravnosti, uz napomenu da je kontrola besplatna i preporuku gde može da se obavi.

Posle završetka akcije, saobraćajna policija će pojačano vršiti kontrolu tehničke ispravnosti vozila, uz dosledno sankcionisanje prekršaja i isključivanje iz saobraćaj neispravnih vozila.

Kako je prethodno najavio AMSS, zaintersovani vozači imaće mogućnost da besplatno provere ispravnost vozila na mnogobrojnim linijama tehničkih pregleda širom Srbije.

2024 © - Vesti online