Petak 17.06.2011.
10:01
Vestionline

Koreanac na meti Partizana

Vetar u leđa stiže sa Istoka?

Šampion Srbije je zagrizao ozbiljan zalogaj, radi se o igraču koji se već dokazao u takmičenju koje je jače od naše lige, ali koji nije još napravio iskorak ka Evropi.

Prošle sezone se pominjao odlazak u Bolton, ali je Ju Bjung Su produžio ugovor sa Inčonom do 2013. godine.

Debitovao je za reprezentaciju Južne Koreje, igraće na kupu Azije, a svakako ga čeka transfer u Evropu.

Bjung Su nije napadač kakvog biste očekivali, prilično je visok (183cm), podseća na Seola, poznatog špica koji je godinama predvodio napad, po mnogima najjače reprezentacije u Aziji. Odličan je šuter, način na koji izvodi slobodnjake mu je pribavio nadimak "Ronaldo". Prošle sezone je sa 22 gola bio najbolji strelac lige. Za Inčon je ukupno odigrao na 77 utakmice i postigao 42 gola.

Njegova cena je oko 2 miliona evra, što Partizan sigurno nema šanse da plati. Ali, pokušaće da spusti obeštećenje za pola miliona i da eventualno ponudi procente od naredne prodaje. 

Valja napomenuti da je trener Inčona Ilija Petković, koji detaljno opisuje napadača iz Južne Koreje.

"Visok je, korpulentan, što nije tipično za fudbalere iz ove države. Po meni je pravi, moderan centarfor. Mene podseća na čuvenog golgetera Partizana Mustafu Hasanagića, jer je neustrašiv! Jak je, odlično igra glavom, dobro koristi obe noge... Bio je najbolji strelac lige, počeo je da igra i za reprezentaciju. Odličan izbor bi bio za Partizan".

Sarić u Partizanu?

 

Momak koji se na početku prelaznog roka dovodio u vezu sa Partizanom - Nikola Sarić, otpušten je iz Liverpula. Mladi reprezentativac Danske, koji igra na poziciji napadača, ali takođe može i da igra iza dva napadača, slobodan je u izboru nove sredine, piše "Sport“.

Podsetimo njegov otac je rekao da je odluka o dolasku među crno-bele isključivo na Nikoli. U četvrtakje u Humskoj boravio i menadžer Srbina iz Bosne, Nikola Damjanac, ali nije poznato da li je vodio razgovore povodom eventualnog transfera svog klijenta.

2024 © - Vesti online