Petak 17.06.2011.
11:21
Blic

Sulude želje zvezda "Egzita"

Džamirokvaj samo hoće kavijar i šampanjac

Džej Kej, odnosno Džamirokvaj, ove godine dolazi u Novi Sad, kao najveća zvezda festivala, a u skladu s tim idu i zvezdani zahtevi, želje i zamisli poznatog muzičara i njegove pratnje.

Njegovu pratnju čini 26 ljudi, koji će biti smešteni u jednokrevetnim sobama, a muzičar u luksuznom apartmanu i to u hotelu koji mora imati pet zvezdica. Izričito je napomenuto da se za vreme njegovog nastupa iz bekstejdža moraju ukloniti sve neonke, da osvetljenje mora biti prijatno, a organizator će takođe morati da se potrudi da iz okruženja ukloni bilo kakve neprijatne mirise! Kad su u pitanju zahtevi za piće, izvođači su bili skromniji.

Za bend je traženo nekoliko boca najkvalitetnijeg francuskog vina, šampanjac, kao i francusko pivo "kronenberg", iz pivare koja postoji od 1664. godine. Džamirokvaj je tražio i vrhunski kavijar "beluga", teglu organskog meda i specijalni kineski čaj za energiju na bazi saća.

Kapriciozni di-džej

 

Jedan od najzanimljivijih zahteva organizatorima je prosledio Stiv Aoki, di-džej koji nastupa na "Dens areni", koji je tražio i tortu, na kojoj treba da bude ispisano "Autoerotique: Turn up the volume".

Potpuna suprotnost stranim zvezdama je domaći bend "Svi na pod" koji ove godine nastupa na "Fjužn bini", a koji je u odeljku za gostoprimstvo napomenuo: "Svi na pod" nemaju velike i posebne zahteve, a cene svako dobro gostoprimstvo.

Pred publiku će izaći trećeg dana festivala u subotu 10. jula, kada će promovisati i svoj novi materijal "Rock Dust Light Star", a da bi ostavio dobar utisak na sve obožavatelje, energija će mu svakako biti potrebna.
 

Međutim, zahtevi Džamirokvaja nisu ništa u poređenju sa onim koji su pristigli od kanadskog benda "Arcade Fire". Bend je zahtevao maserku koja će doći direktno na tvrđavu, a u skladu s tim u bekstejdžu treba da im se obezbedi posebna soba za masažu.

Kako su velike pristalice zaštite životne sredine, insistiraju da u bekstejdžu sve treba da im bude posluženo na biorazgradivom posuđu, uz izričitu zabranu korišćenja stiropora. Međutim, i tu ima izuzetaka te tako za večeru zahtevaju da im hrana bude poslužena iz porcelanskog posuđa, dok pribor mora biti od srebra.

Bendu je takođe od izuzetne važnosti, što su posebno i naglasili, da im čaj bude poslužen iz čajnika od nerđajućeg čelika, a kad požele nešto da prezalogaje pre nastupa, obroke će im u bekstejdžu spremiti njihov kuvar. Na organizatorima je samo da obezbede sveže namirnice koje nisu ni dostupne u ovom delu sveta. Na samoj sceni im se mora obezbediti 84 peškira, a pušenje u njihovoj okolini strogo je zabranjeno pre i za vreme njihovog nastupa.

2024 © - Vesti online