Četvrtak 16.06.2011.
16:41
Srna

SRS: Zabraniti "Al Džaziru" u Srbiji

Možete u "Al Džaziru" ako priznate nezavisnost Kosova 

Član Predsedničkog kolegijuma Vjerica Radeta ocenila je nedopustivim da ta televizija bude u rukama Gorana Milića, koji je direktor "Al Džazire" za Balkan.

Radeta je ocenila da "Milić neprestano vodi antisrpsku kampanju", istakavši da je još skandaloznije da je uslov za prijem novinara i voditelja na tu televiziju da prihvataju da je Kosovo država.

List "Pres" objavio je da je jedna od najvećih svetskih televizija "Al Džazira" ponudila vlasniku TV "Pink" Željku Mitroviću da im za 25 miliona evra proda Televiziju "Avala" i na taj bi preko nacionalne frekvencije u Srbiji išao program regionalne mreže "Al-Džazira" za Balkan, koja uskoro treba da krene sa emitovanjem.

Novinari iz Srbije, na audiciji za rad u ovoj televiziji u Sarajevu, moraju da odgovore na pitanje "da li je Kosovo država?".

Direktor "Al Džazire" za Balkan Goran Milić rekao je da nije upoznat sa planovima kuće da kupi deo beogradske Televizije "Avala", ali je potvrdio da novinarima u razgovoru za posao postavljaju pitanje u vezi sa statusom Kosova i Metohije.

2024 © - Vesti online