Četvrtak 16.06.2011.
15:50
Beta

Patrijarh se zahvalio nemačkom nadbiskupu za pomoć devedesetih

Frajburški nadbiskup Colič i patrijarh Irinej u Patrijaršiji

Tokom jučerašnjeg četrdesetominutnog susreta, patrijarh Irinej i frajburški nadbiskup Colič zauzeli su se i za snažniji dijalog nemačke biskupske konferencije i Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh Irinej zahvalio je za dugogodišnju podršku rimokatoličke crkve u Nemačkoj, rekavši, kako navodi KNA, da je ona "i u najmračnijim vremenima ratova na Balkanu 90-ih godina uspevala da očuva kontakte i da organizuje pomoć".

Colič je ocenio da upravo Srbija, kao zemlja brojnih konflikata u novijoj prošlosti, može da bude most između istoka i zapada. Prema njegovim rečima, Srbija bi trebalo da se nadoveže na prošlost koju je odlikovalo bogatstvo različitih etničkih i verskih zajednica, prenela je KNA.

Nadbiskup Colič od utorka boravi u petodnevnoj privatnoj poseti Srbiji, u okviru koje je služio misu u beogradskoj rimokatoličkoj katedrali i razgovarao sa patrijarhom Irinejom. Colič u petak planira da poseti Odžake.

Robert Colič rođen je 1938. u bačkom selu Filipovu, današnjem Bačkom Gračacu, koje je sa porodicom napustio 1946. godine.

2024 © - Vesti online