Četvrtak 16.06.2011.
12:01
K. S. - Vesti - Foto:

Mnoga srca kucaju za Nikolaja

Svima hvala: Nikolaj Milenković sa roditeljima

Sva ushićena ispričala nam je kako postoji mogućnost da se troškovi boravka u Nemačkoj svedu na minimum. Zasluga za to pripada našoj čitateljki Snežana Dvorneković, rodom sa Banije, koja je ponudila smeštaj Milenkovićima u svom diseldorfskom domu za vreme Nikolajevog lečenja, za koje je potrebno 15.000 evra.

Prikupljeno 6.000 evra

U dosadašnjem toku akcije Humanitarnog mosta, računajući novopristigli prilog, Milenkovići su prikupili oko 6.000 evra. To znači da im nedostaje još 9.000 evra kako bi dostigli sumu od 15.000 evra i svog sina odveli na lečenje u Diseldorf. Kako to svakako nije mala suma, oni i dalje sve svoje nade polažu u humane zemljake širom sveta i njihovu svesrdnu pomoć.

- Čuli smo se telefonom sa ovom divnom ženom i rekli da ćemo rado prihvatiti ponudu, čim budemo prikupili sredstva za hirurški zahvat. To nam mnogo znači, jer umnogome umanjuje troškove boravka u Nemačkoj. Zato hvala od sveg srca Snežani na ovom divnom i nesebičnom gestu. Znamo zasigurno da nije lako primiti potpune strance u svoj dom i ponuditi im da tu borave, a da se prethodno nikad u životu niste sreli. Samim tim naše divljenje je veće prema ovoj dobroj dami - kazala je majka Monika, čija je najveća želja da svom malenom i bistrom sinu hirurškim zahvatom u Nemačkoj povežu debelo crevo s anusom i stvore osećaj za obavljanje fizioloških potreba, kako bi se izbegle komplikacije u daljem razvoju, poboljša motorika i on bude siguran na svojim nogama i kreće se bez pomagala.


Ovu želju zasigurno ima i naš čitalac iz Frankfurta koji se potpisao inicijalima N. S. Uz novčani dar od 30 evra stiglo je i kratko pismo u kojem je dobrotvor poželeo malom Nikolaju da što pre ode na lečenje u Nemačku.


Reporteri "Vesti" uzvratili su ovom lepom informacijom mladom bračnom paru Milenković na njihovoj plemenitoj i ne tako čestoj ponudi za smeštaj, primljenoj iz Diseldorfa.


- Svako ko je i pomislio na našeg sina i poželeo da što pre ode na lečenje već je učinio nešto značajno za nas i mi mu se od sveg srca zahvaljujemo, baš kao i donatoru iz Nemačke. Ganuti smo željom da nam pomogne. Sa njegovim, kao i svakim novim prilogom, naš Nikolaj je bliže hirurškom zahvatu u Diseldorfu, što je veoma važno i baš zato nam je svaki prilog podjednako drag i vredan - rekla je majka Monika.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online