Četvrtak 16.06.2011.
06:14
Vestionline

Amfilohije: Mitropolija priznaje nezavisnu Crnu Goru

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije
 

“Onog trenutka kada je većina građana izglasala nezavisnost Crne Gore na referendumu, a to sam rekao i našim političarima i to ne jednom, tog trenutka su Mitropolija crnogorsko-primorska, Srpska pravoslavna crkva i naše eparhije koje se ovde nalaze, potpuno priznale i potpuno prihvatile Crnu Goru u granicama u kojim ona postoji i sa svim poštovanjem prema njoj, njenom ustrojstvu, zakonima i prema svemu onome što pripada jednoj državi”, rekao je Amfilohije, prenela je TV Crna Gora.


Izrazivši čuđenje stavovima prisutnim u javnosti da Mitropolija ne priznaje Crnu Goru, mitropolit je rekao da, ako su međunarodna zajednica i Ujedinjene nacije priznale Crnu Goru, otkud bi protiv toga bila Mitropolija koja je bila i ostala kičmena moždina Crne Gore.


Odnos crnogorske države prema Mitropoliji crnogorsko primorskoj i mitropolitu Amfilohiju ne prestaje da bude tema ovdašnjih medija. Juče je plasirana informacija da je patrijarh Irinej ponovo negirao crnogorsku naciju, a mitropolit je u dva navrata optužio crnogorsku policiju i ministra Ivana Brajovića da zastrašuju sveštenstvo i monaštvo Mitropolije crnogorsko primorske.

2024 © - Vesti online