Sreda 15.06.2011.
17:08
Vestionline

NATO čestitao Srbiji na konferenciji

Načelnik generalštaba i ministar odbrane na jedom od sastanaka
 

Ocenio je da pored dobre organizacije, mora biti naglašen broj učesnika kao i njihov nivo, "jer na prethodno održane četiri ovakve konferencije nije bilo toliko predstavnika država partnera, a posebno ne načelnika generalštabova".

Paolo je naveo da ta činjenica pokazuje veliki ugled koji Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije dobijaju kao partner, "ali i podrška i podstrek reformama u Srbiji".

Šutanovac je upoznao sagovornika sa procesom reformi u sistemu odbrane i naglasio značaj našeg učešća u programu Partnerstvu za mir, kao podrške i pomoći ovim reformama.

Paolo je prethodno razgovarao s načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milojem Miletićem, koji je izjavio da je Srbija otvorena za saradnju sa NATO koji u potpunosti uvažava vojnu neutralnost Srbije.

"Saglasili smo se, a to je juče rekao i vrhovni komandant Svezničke komande za trasformaciju general Stefan Abrijel, da NATO u potpunosti uvažava našu poziciju vojne neutralnosti", rekao je Miletić posle sastanka Paolom.

Paola je izjavio da Alijansa smatra Srbiju, koja je vojno neutralna država, veoma značajnim partnerom i da se raduje intenziviranju saradnje.

2024 © - Vesti online