Sreda 15.06.2011.
23:35
Vestionline, RTS

Kad porastem biću Novicki

"Cela dvorana je ustala, aplaudirala i skandirala moje ime na poslednjoj utakmici. Podrška koju sam osećao tokom meča je bila neverovatna, kao i svih ovih godina. Retko kada možete da doživite tako nešto na oproštaju od tima. Partizan je čvrsta ekipa, pravi tim, takvi smo bili i na kraju sezone, dok smo proslavljali sve osvojene trofeje. Zaslužili smo da se zabavimo, stvarno smo uživali nakon napornog rada ove sezone", rekao je Veseli za češke "Lidove novine".

Kako sam kaže, oseća da je "pola Čeh, pola Srbin". Nosio je dres Partizana tri sezone, a pored mnogih klupskih trofeja osvojio je i priznanje za najboljeg mladog košarkaša Evrope. Iznenađen je što Riki Rubio ponovo nije dobio nagradu.


"I ja sam bio pomalo iznenađen kada sam dobio tu nagradu. Riki Rubio je osvajao tri godine zaredom i bio je glavni favorit. Međutim, to celu stvar čini još lepšom. Kada se osvrnem na svoju karijeru u Partizanu, protekla godina je svakako bila najuspešnija. Zaista sam uspeo i na klupskom i na ličnom planu. Ipak, sada razmišljam samo o narednoj sezoni. Zacrtao sam cilj, a to je da nastavim da napredujem istim tempom", rekao je Veseli.

NBA liga je najveća želja Veselog. Čeh će se preseliti u SAD i imaće priliku da igra u istoj ligi, možda i klubu, sa svojim uzorom - Dirkom Novickim.


"Želim da dam sve od sebe, radiću najviše što mogu i želim da u budućnosti pratim njegov put. Dirk Novicki je moj omiljeni igrač. Nisam mogao da pomno pratim finalnu seriju zbog naših duela sa Hemofarmom, ali znam da je bilo izuzetno uzbudljivo. Dalas mi je inače ove sezone bila najsimpatičnija ekipa u NBA ligi", rekao je Veseli.

Veseli naglašava da nema omiljenu ekipu. Jedino što želi je to da se preseli "preko bare".

"Ne mogu da izdvojim nijedan tim. Važno mi je da budem u sredini u kojoj ću imati dobru minutažu, priliku da se dokažem i atmosferu u kojoj ću se dobro osećati. Pitanje je kada će liga početi. Bilo bi mi žao da se sve iskomplikuje jer sam se pripremao za NBA. Siguran sam da sam spreman da zaigram tamo. Zato trenutno i ne razmišljam o ostanku u Evropi i ponudama drugih klubova. Zanima me samo NBA draft", poručio je Veseli. 

2024 © - Vesti online