Sreda 15.06.2011.
01:49
Blic

Šutanovac: Kvazipatriote napadaju NATO i štete Srbiji

Dragan Šutanovac

Već za sedam dana, ili nekoliko meseci, nakon održavanja vojne konferencije u Beogradu, ubeđen je ministar odbrane, videće se sav besmisao napada i optužbi da je ovo korak Srbije ka članstvu NATO.


"Tada će biti jasno da je sve što govore protivnici održavanja ove konferencije apsolutno netačno i da se u odnosima Srbije i NATO ništa dramatično nije promenilo. I da Srbija i dalje ostaje vojno neutralna", naglasio je on u izjavi za "Blic".


Osim ministra, tezu da niko od Srbije neće zahtevati da bude članica NATO potvrdio je i vrhovni komandant Savezničke komande za transformaciju, general Stefan Abrijel.

U vrhu ovog vojnog saveza svesni su da javnost Srbije ne gleda blagonaklono na NATO. Abrijel, međutim, kaže da se iako svesni onoga što se dešavalo u prošlosti, moramo okrenuti budućnosti.


- Danas smo suočeni sa istim pretnjama i krizama i niko nije dovoljno velik i jak da ih sam rešava. Bolje ćemo to raditi zajedno - poručio je general Abrijel, koji je podsetio da je Srbija u Partnerstvu za mir od 2006. godine od kada traje saradnja NATO i Srbije.


Ministar Šutanovac priznao je da je Srbija i pored negativnog stava javnosti o NATO organizovala skup jer veruje da je to od opšteg interesa.

2024 © - Vesti online