Utorak 14.06.2011.
09:13
Blic

"Mogao sam da ubijem Elvisa"

 
Legendarni pevač: Alis Kuper
 
 

On je za list “Dejli miror” opisao svoje iskustvo kada je upoznao legendarnog pevača. Njih dvojica su se upoznali 1971. godine kada su odseli u istom hotelu u Las Vegasu.

Kuper, koji tada još nije bio svetski poznat, poželeo je da se upozna sa Prislijem.

Kralj rokenrola: Elvis Prisli

“Elvis je imao apartman, to je bilo kada je bio na vrhuncu slave. Kao klinac sam bio njegov veliki obožavalac, pa sam odlučio da rizikujem i popnem se do njega. Ušao sam u lift gde su bile i Lajza Mineli i porno glumica Linda Lovlejs”, prisećao se Kuper.

Kada su njih troje stigli do Elvisovog apartmana, njegovi telohranitelji su ih pretresli.

“Ne znam zbog čega su se mučili – kad smo ušli unutra, mesto je bilo puno oružja. Elvis me je uveo u kuhinju, otvorio fijoku i izvadio napunjeni pištolj, rekavši mi da ga prislonim njemu na glavu. Prepoznao sam ga odmah, bio je to revolver kalibra 32. Nisam znao šta da radim. Držao sam pištolj u ruci i očekivao sam da će neko iz njegovog obezbeđenja naići svakog trenutka, videti me sa oružjem i ubiti”, rekao je Kuper.

Glavom su mu prolazile razne misli, pričao je dalje šok roker.

“Glasić u mom levom uhu mi je govorio: ‘Hajde, ovo je istorijski trenutak, ubij ga i uvek ćeš biti poznat kao momak koji je ubio Elvisa’. U desnom uhu mi je drugi glas rekao: ‘Ne možeš da ga ubiješ, to je Elvis Prisli! Umesto toga ga rani, pa ćeš dobiti samo nekoliko godina zatvora’. Ali, u deliću sekunde, Elvis se zaleteo i šutnuo pištolj, zatim me sapleo i nogom me prikovao za zemlju. Rekao je: ’Tako se zaustavlja čovek sa pištoljem”, ispričao je Alis Kuper.

Elvis Prisli je inače bio majstor borilačkih veština i bio je nosilac crnog pojasa osmi stepen u karateu.

2024 © - Vesti online