Ponedeljak 13.06.2011.
17:27
Vestionline

"Jura" otvorila fabriku i u Nišu

Kompanija "Jura" je, preko programa Ministarstva ekonomije o dodeli bespovratnih sredstava za podsticaj investicija, dobila ukupno 10,5 miliona evra, odnosno 7.000 evra po novootvorenom radnom mestu u fabrici u Nišu.

Boris Tadić sa radnicama u fabrici kablova
 

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio jena otvaranju da samo nove investicije otvaraju kvalitetna radna mesta, čime se stvara politička i privredna perspektiva za našu zemlju i građane. Tadić je istakao da ukupan poslovni ambijent mora stalno da se poboljšava i da poslovna klima mora biti unapređivana, radi privlačenja novih investitora.

"Takav pristup Vlade Srbije treba da obezbedi novu perspektivu za građane i poboljša životni standard", rekao je Tadić.

Predsednik je poručio zaposlenima u "Juri" da čuvajući svoje radno mesto, stvaraju šansu za nova radna mesta u Srbiji, jer će rukovodstvo "Jure" proneti glas o kvalitetu radnika u Srbiji i zemlji koja brine o svojim investitorima.

Memorandum o izgradnji fabrike "Jure" u Nišu, u Industrijskoj zoni Donje Međurovo, potpisan je u aprilu prošle godine, takođe, u prisustvu predsednika Tadića. "Jura korporejšn" bavi se proizvodnjom elektronskih komponenti za automobilsku industriju, pre svega kablovskih instalacija i njihovih komponenti, ali i automobilskih svećica, kalema i njihovih kablova. Trenutno pokriva više od 60 odsto potreba kompanija "Hjundai" i "KIA motors" za kablovskim instalacijama.

Korporacija "Jura" formirana je 1992. i trenutno poseduje sedam fabrika, jedan istraživački i četiri distributivna centara u Južnoj Koreji, osam fabrika u Kini, fabriku u Vijetnamu, pet fabrika u Slovačkoj, fabriku u Rusiji, fabriku u Tunisu, kao i jednu fabriku u Srbiji, dok je druga otvorena danas u Nišu.

"Jura" je u aprilu prošle godine kupila fabriku "Zastava elektro" u Rači za oko tri miliona evra i, posle njenog obnavljanja, počela je proizvodnju električnih instalacija za automobilsku industriju.

Južnokorejska kompanija je dobila podsticaje za zapošljavanje 1.000 ljudi, koji su iznosili 4.500 evra po radnom mestu, a, prema podacima Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza, u fabrici u Rači sada radi oko 1.200 ljudi.

2024 © - Vesti online