Ponedeljak 13.06.2011.
00:12
Vestionline

Beograd domaćin ruskim i NATO generalima

Foto: Ilustracija
 

Kako je rečeno u sedištu NATO u Briselu, konferencija će imati tri glavne teme - inovativni pristup rezvoju efikasnih sposobnosti, obezbeđivanje pristupa svetskim dobrima i produbljivanje partnerstva i obuke.

"Konferencija o strateškom partnerstvu je ključni događaj u okviru strateške kampanje za angažovanje koja se sprovodi u kadru transformacije vrhovne komande Alijanse", navode u NATO.

Cilj ove konferencije na strateškom nivou jeste da se komandanti oružanih snaga zemalja NATO, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga, Istanbulske inicijative za saradnju i još nekih država informišu o naporima za unapređenje transformacije NATO, razgovaraju o idejama i razmene nacionalne perspektive.

Na konferenciji će učestvovati načelnici generalštabova država članica NATO, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga i Istambulske inicijative za saradnju, komandant Savezničke komande za transformaciju, general Stefan Abrijal, šef predsedavajući Vojnog komiteta Evropske unije general Hakan Siren, predsedavajući Vojnog komiteta NATO, admiral Đanpaola di Paola, kao i zamenik načelnika generalštaba Ruske Federacije general Valerij Gerasimov.

Sveukupno, očekuje se da će u Beograd doći više od 180 predstavnika država sa svih kontinenata.

2024 © - Vesti online