Nedelja 12.06.2011.
15:14
Vestionline

"Koštunica može samo da protestuje"

Čedomir Jovanović: Ulazak u NATO je prečica do EU
 
Povodom protesta koji organizuje Demokratska stranka Srbije protiv održavanja Strategijske vojne konferencije, koja počinje sutra u Beogradu, Jovanović je na konferenciji za novinare rekao da je članstvo Srbije u NATO potreba, put za izlazak iz izolacije, kao i prečica za ulazak u EU.

"Ne idealizujem ni EU, ni NATO, ali moramo voditi politiku u skladu sa potrebama ove zemlje. Ulazak Srbije u NATO, za šta se zalažemo, garancija je za bezbednost u regionu i teritorijalne celovitosti zemlje", objasnio je lider LDP-a, dodajući da ta stranka želi što pre Srbiju u NATO.

"Neka Koštunica (Vojislav, lider D S S) protestuje, ništa mu više ne preostaje", rekao je Jovanović, komentarišući za danas najavljen protest te stranke.

Strategijska vojna konferencija za partnere počinje sutra u Beogradu, u organizaciji Savezničke komande za transformaciju, a na njoj će učestvovati načelnici generalštabova i predstavnici zemalja članica NATO, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga, Istanbulske inicijative za saradnju i kontakt država, kao i visoki vojni predstavnici EU i NATO.

2024 © - Vesti online