Nedelja 12.06.2011.
10:35
Vestionline

Borovčanin osvojio šampionski pojas

Srpski bokserski as je posle 12 rundi u kojima je briljirao, sudijskom odlukom na poene pobedio Semerdžijeva i time postao šampion Evrope u WBO cruiserweight kategoriji.

Samardžijev je na podu završavao makar 10 puta, što od udaraca što od klizanja pošto je bila velika sparina u dvorani. Poslije meča Borovčanin je bio presrećan.

"Ovo je velika pobeda za mena. Najveća u dosadašnjoj karijeri i posebna mi je čast i zadovoljstvo što sam je osvojio u Banjaluci pred mojom publikom. Posebno mi je drago što je meč posmatrao Marijan Beneš, koji je ovu istu titulu osvojio kad sam tek bio rođen. Ovo je pobeda za sve vas“, rekao je za Mondo posle meča ushićeni Borovčanin.

Samardžijev je proteklih dana bio samouveren i poručivao je kako je došao po pobedu. Borovčanin kaže kako ga te izjave nisu posebno motivisale.

"Nisam mislio o njegovim izjavama. Maksimalno sam bio skoncentrisan na meč. Nisam ni ja očekivao da će borba trajati 12 rundi, ali sam izdržao i došao do najveće pobede u karijeri. Sada sledi borba za svetski tron, ali najprije da se odmorim sa porodicom jer sam ih bio zapostavio tokom priprema“, rekao je Borovčanin, kome je pobeda u Banjlauci bila 28 u isto toliko mečeva u profi karijeri.

2024 © - Vesti online