Nedelja 12.06.2011.
03:51

Lejdi Gaga zatvorila gej paradu u Rimu

Organizatori procenjuju da je na ulicama Rima bilo oko 400.000 ljudi, a prema podacima policije bilo je između 300.000 i 500.000 učesnika, koji su mahali zastavama duge i sloganima kao što su "Različiti ljudi, ista prava" i "Jednakost i ljudska prava za sve".

Na paradi u Rimu okupili su se homoseksualci iz cele Evrope

Učesnici parade kritikovali su vladu italijanskog premijera Silvija Berluskonija, jer nije uspela da homoseksualcima garantuje prava, prenose strane agencije.

Vatikan se snažno protivi zakonima koji bi homoseksualcima omogućili da sklapaju brakove i da usvajaju decu.

Lejdi Gaga pozdravila je "revolucionare ljubavi" i osudila vlade koje ograničavaju slobode homoseksualaca, dodajući da su, na žalost, homofobija i maltretiranje "živi i stvarni".

"Mi se borimo za slobodu, za pravdu, pozivamo na saosećanje, i iznad svega, želimo potpunu jednakost odmah", rekla je američka pevačica, izdvajajući u svojim kritikama Liban, Litvaniju, Poljsku, Rusiju i žemlje Bliskog istoka.

"Budimo revolucionari ljubavi i koristimo naše veoma jake ljudske moći da spasemo živote i podstičemo jedinstvo širom sveta", rekla je Lejdi Gaga, koja je zatim otpevala dve svoje pesme.

Juče je u Evropi održana još jedna gej parada, ali za razliku od Rima, skup u hrvatskom Splitu se neslavno završio.

2024 © - Vesti online