Nedelja 12.06.2011.
02:11
Beta

Zaboraviti bajku o multietničkom KiM

U intervjuu za nedeljno izdanje beogradskog lista "Pres", Dačiću je, povodom

Ne želi da priča bajke o Kosmetu: Ivica Dačić

nekoliko njegovih novijih predloga i teza koje je u poslednje vreme izneo o Kosmetu - da je nezavisno, da ga treba podeliti, da ga "treba razgraničiti s Albanijom", postavljeno i pitanje o tome šta je u stvari njegov stav.

"O Kosovu ne odlučuju Srbi, ni Albanci, već najveće sile", rekao je Dačić i nastavio: "Bajku o multietničkom suživotnom Kosovu treba zaboraviti, a svima nam je jasno da je na delu projekat stvaranja velike Albanije".

"Možda ne odmah, ali Kosovo nije Monako ili San Marino, mala država, turistički raj, da može sama da opstane. Zato je trebalo sa Albanijom razgovarati. Tako bismo izbegli procese priznavanja Kosova i delili svet", rekao je Dačić.

Ministar je podvukao da je to njegov "lični politički stav" i izneo i da mu "govore da je narušio državnu politiku, da je izdajnik".

Sa druge strane, nastavio je Dačić, "kada je nešto zapelo u pregovorima, šefica kosovskog tima Edita Tahiri je Borku Stefanoviću rekla da pije mnogo kafa sa Ivicom Dačićem. Nekome izdajnik, nekome velikosrpski esktremista. A ja sam samo realan".

2024 © - Vesti online