Subota 11.06.2011.
07:33
Beta

Kompletiran program glavne bine Egzita

Kako se navodi, tim imenima "kompletiran je program glavne festivalske bine 'Egzita'", koji će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu od 7. do 10. jula.

B.A.D. predvođeni legendarnim Mikom Džonsom stižu na Egzit

Prethodno je najavljeno da će nastupiti na glavnoj "Egzitovoj" bini "Arkejd fajer", "Palp", "Džemirokvaj", "Portished", "Grajndermen" i drugi.

"'B.A.D.' je savršen spoj pank, rok, rege i elektronske muzike, uz vokal i gitaru Mika Džonsa, gitariste i pevača legendarnog sastava 'Kleš'. Uprkos velikoj pauzi od 14 godina 'B.A.D.' se ponovo sastaje u janaru 2011. da otpraše još koju svirku po svetskim festivalima", navodi "Egzit".

"Amadu end Marijam" su afro-bluz duet poznat kao "slepi par iz Malija", koji kombinuje rokenrol gitare, sirijske violine, kubanske trube, indijske table i perkusije karakteristične za etničku grupu Dogona.

"'Disciplina kičme' je eksplozivna kombinacija fank ritmova pank estetike, energičnih vokala i tekstova koji imaju šta da kažu. Na glavnoj bini bend će predstaviti i novi album, koji na 'Egzit' etiketi izlazi u drugoj polovini ovog meseca", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Rodigan je britanski radio didžej poznat po svojoj pasiji prema jamajkanskoj kulturi i rege muzici, "Kaspa" je "sinonim za andergraund dabstep scenu", a "Digital Mistikz" produkcijski dabstep duo.

2024 © - Vesti online