Nedelja 13.12.2009.
12:24
Vestionline, Sportservis

Prosinečki: Bari je najlepši trenutak moje karijere

"Definitivno osvajanje Lige šampiona sa Zvezdom je najlepši trenutak u mojoj karijeri. Nijednom drugom klubu iz Jugoslavije to nije uspelo, a samo jedna istočnoevropska ekipa, Steaua iz Bukurešta, osvojila je tu titulu pre nas. Mnogo je veći podvig osvojiti takvo takmičenje s manjim klubom nego, naprrimer, s Interom, Barselonom, Realom... Taj trofej osvojili smo bez novca, bez stranaca, a takve stvari se događaju možda jednom u pedesetak godina", rekao je Prosinečki u razgovoru za televizijski magazin Lige šampiona.

Ipak, Prosinečki je istakao da mu je u karijeri najteže palo što je iz zagrebačkog Dinama morao da pređe u Zvezdu.

"Najteže mi je pao odlazak iz Dinama u Crvenu zvezdu. Rođen sam u Nemačkoj, ali kao desetogodišnjak preselio sam se u Zagreb. To je moj grad, tamo imam mnogo prijatelja. Iako nisam uspeo u Dinamu, taj klub mi je uvek bio u srcu", izjavio je Prosinečki, koji je trenutno pomoćnik selektora Hrvatske Slavena Bilića.

Nekadašnji igrač madridskog Reala i Barselone poznat je i po tome što je i kao igrač bio strastveni pušac.

"Nije dobro pušiti, međutim, dosta fudbalera to čini, iako ih je strah da priznaju. Ja sam pušio dok sam igrao fudbal i nikad zbog toga nisam imao problema. Iako je u profesionalnom sportu bitno biti disciplinovan", poručio je Prosinečki.

Za kraj malo podsećanja kako je Prosinečki bio sretan nakon utakmice u Bariju 1991. godine.  

2024 © - Vesti online