Petak 10.06.2011.
21:55
Vestionline

Hemofarm odustao od Evrokupa

Vrščani su poslednjih nekoliko godina igrali ovo takmičenje i dva puta stigli do polufinala.

"Smatrali smo da nam jedno tako jako takmićenje, u situaciji kada smo se opredelili da znatno podmladimo ekipu, neće biti od koristi. To takimičenje je dosta skupo. Kako bi mladi igrači ipak stekli iskustvo prijavićemo se u Evročelendž, za koji smo procenili da će nam više odgovarati", rekao je direktor Hemofarma Marko Ivanović

Iako nisu osvojili nijedan trofej, za Hemofarm je ovo bila uspešna sezona.

"Igrači i stručni štab zaslužuju čestitke za sve što su postigli, primarni cilj je bio da obezbedimo plasman u NLB. S obzirom na sve probleme koje smo imali sa povredama, tokom sezone smo ostali i bez vodećeg igrača Milana Mačvana, a da nam je za plasman na fajnal-for NLB lige bila potrebna samo jedna pobeda, sigurno možemo biti zadovoljni."

Ono što je u ovom trenutku sigurno je da Bojan Krstović i Marko Šutalo više nemaju nikakve obaveze prema klubu i da će naredne sezone seniorskoj ekipi biti priključeno nekoliko talentovanih juniora.

"Sredinom meseca biće održana Skupština kluba i onda ćemo dalje ići. Moraćemo da se prilagodimo nastaloj ekonomskoj siutaciji, kako u društvu tako i u sportu. Zavisno od budžeta i zacrtanih ciljeva, sešćemo sa stručnim štabom i videćemo kako dalje. Naredne sezone jedan od akcenata biće afrimacija mladih igrača. O detaljima je rano pričati", završio je Ivanović. 

Petrović napustio "Pantere"

 

Aco Petrović više nije trener košarkaškog kluba FMP, saopštio je klub iz Železnika. Trener i klub su se dogovorili da sporazumno prekinu saradnju, a za novog šefa struke KK FMP izabrao mladog i talentovanog trenera Milivoja Lazića.

 

U klubu ističu da je Aco Petrović, koji je preuzeo ekipu u veoma delikatnoj situaciji i uspeo da zajedno sa saradnicima ispuni primarni cilj plasman u play of Super lige, čime je obezbeđen i povratak u NLB ligu.

 

Petrović je u dva navrata predvodio "Pantere", prvi put u periodu od 1998-03 i u sezoni 2010-11.

2024 © - Vesti online