Petak 10.06.2011.
03:11
Vestionline

Dorsi ne žele da se povezuju sa alkoholom

Vlasnik kafića "Lizard King", Kristof Maje, je u izjavi za AFP objasnio da je od advokata Dorsa dobio 60 dana da promeni naziv lokala kao i imena koktela koji se u njemu služe.

Dosta je bilo alkohola na vrhuncu: Dorsi

"Dorsi ne žele da budu asocirani sa barom u kojem se služe alkoholna pića", kazao je Maje koji je svoj lokal otvorio u septembru prošle godine.

Kafić je nazvao u čast pevača benda i rokenrol ikone Džima Morisona, koji je dobio nadimak Lizard King (Kralj guštera) po jednoj od svojih pesama. Maje u svom lokalu služi razne koktele koji nose nazive najpoznatijih hitova Dorsa kao što su "Soft Parade" i "Light My Fire".

"Mislio sam da činim dobru stvar", kazao je Maje, dodajući da nije tražio dozvolu od grupe, jer je slutio da će biti odbijen.

On je rekao da će se povinovati zahtevu američkih advokata ukoliko oni budu insistirali.

Džim Morison bio je poznat po svom problemu sa alkoholom i drogama. Umro je pod nerazjašnjenim okolnostima 1971. u Parizu gde je i sahranjen na čuvenom groblju Per Lašez. Autopsija nije izvršena budući da nije bilo tragova koji bi ukazivali na nasilnu smrt, ali se pretpostavlja se da je Morison umro usled preterane doze heroina.

2024 © - Vesti online