Petak 10.06.2011.
00:37
Vestionline

Ministar Obradović: Ići ću na sud, kad dobijem poziv

Žarko Obradović
 

"Odazvaću se pozivu sudije za prekršaje i predočiti dokumentaciju i kakva god da bude odluka ja ću je prihvatiti", rekao je Obradović i naveo da poziv međutim, još nije dobio.


Ministar Obradović je u februaru ove godine, kada je DRI podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, rekao da je reč o "različitom viđenju određenih ugovora potpisanih sa načelnicima školskih uprava", za koje su revizori ocenili da nisu urađeni u skladu sa zakonom.


Prekršajni sud u Beogradu zakazao je suđenje ministru Obradoviću za 20. jul povodom zahteva za pokretanje prekršajnog postupka koje je protiv njega podnela DRI zbog kršenja zakona o budžetskom sistemu.


DRI je 9. februara ove godine podnela Prekršajnom sudu u Beogradu 13 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv nekoliko ministara, uključujući i ministra Obradovića, zbog postojanja osnovane sumnje da su prekršili Zakon o budžetskom sistemu, Zakon o javnim nabavkama i Zakon o radu, sa obrazloženjem da nisu poštovali propise prilikom raspolaganja budžetom za 2009. godinu.

2024 © - Vesti online