Sreda 08.06.2011.
13:57
Vestionline

BASF-ova revolucija u izgradnji tunela

Na predstavljanju ''MASTERSEAL-345'' istaknuto je da primena prionljive membrane nije ograničena samo na tunele, već se može koristiti za sve podzemne građevine u kojima je potrebno obezbediti zaštitu od prodora vode (rezervoari, bazeni, podzemne garaže, podrumi).

Nova inovacija u izgradnji tunela
 

Jedna od glavnih prednosti proizvoda je prionljiva hidroizolacije. Dok klasične hidroizolacione membrane (trake, folije) zahtevaju intenzivan manuelni rad, teško se primenjuju u prostorima sa složenom geometrijom, osetljive su tokom postavljanja armature na probijanje i nezahvalne za održavanje, inovativne prionljive membrane osim brzine u radu (1500-1800 m2/dan sa 3 čoveka) u sistemu beton/membrana/beton predstavljaju vezu a ne separator između dva sloja betona.

Ovako vezani slojevi betona čine jednu monolitnu (kompozitnu) strukuturu koja ima

Saradnja sa Hemijskim fakultetom

 

Hemijski fakultet nedavno je uz pomoć BASF-a kreirao sajt posvećen hemiji chemgeneration.com. U planu je, takođe, da nemačka kompanija učestvuje u dodeli stipendija studentima pomenutog fakulteta.

veću nosivost.

’’Prskana hidroizolaciona membrana i kompozitna obloga predstavljaju sistem koji nudi nove mogućnosti projektantima, ali i izvođačima i investitorima. Skraćenje vremena gradnje, smanjenje troškova i neuporedivo lakše održavanje glavne su prednosti koje ovaj koncept donosi“, istakao je dipl. inž. Milan Popović, vodeći projektant u CIP-ovom Odeljenju za tunelogradnju.

''MASTERSEAL-345'' svojom svestranošću i ekonomičnošću u rehabilitacionim radovima omogućava i novi život za stare tunele.

''BASF'' je vodeća hemijska kompanija na svetu. Proizvodni program obuhvata hemikalije, plastične mase, proizvode za oplemenjivanje, sredstva za zaštitu bilja, naftu i gas. Kao pouzdan partner, ta kompanija zajedno sa novim rukovodstvom pomaže svojim kupcima iz gotovo svih branši da budu još uspešniji.

2024 © - Vesti online